Grungi

Ez a blog azért született, hogy segítsek azoknak akik különböző játékokkal akarnak játszani és tájékozódni szeretnének. Itt elsősorban leírásokat, bemutatócikkeket fogtok látni.

Friss topikok

  • grungi: @Layash: Egyetértek, hogy DLC ellenére elég szép tartalmat hoztak össze. A Bethesda mindig élen já... (2013.01.07. 08:03) Dawnguard teszt

Far Cry második menet

2012.12.04. 16:30 grungi

Másodikra sokkal jobban tetszett a játék. Kezdem megszokni a terepet és már az ellenfelek sem olyan veszélyesek, hála a gyakorlatnak, a felszerelésnek és az óvatosságnak.

Ebben a játékban nem mehetsz ész nélkül a falnak. Még a vadászat sem teljesen veszély nélküli. Szinte minden bokorban akad egy ragadozó. De némelyik növényevő is megtámad, ha úgy érzi veszélyes vagy rá. Engem a vadkutyák idegesítettek fel jól. Többen jönnek és alattomosak. Volt olyan, hogy tapírra vadásztam és közben rám talált egy tigris, meg két vérszomjas gerilla.

Apropó gerillák. Velük kapcsolatban két érdekes játékbeli elemet fedeztem fel. kisebb posztokat alakítottak ki a szigeten, ezeket el lehet foglalni és miután kipucoltuk őket akkor beköltöznek a szövetségesek. Innentől már mentés és vásárlóhelynek használhatjuk a bázist. Valamint referenciapontként a gyors utazáshoz. Másik érdekes dolog egy minijáték. Bizonyos helyeken aktiválva egy nagy követ kihívást kell teljesítenünk időre és kill-re. Én eddig egy olyat találtam ahol Hangtompítós fegyverrel kell öldösni gerillákat. Takedown többet ér és és van időkibővítő hordó is, ezt szétlőve nyerhetünk kis időt. Valamint itt-ott golyóállómellény is található, a gyógyszer és a lőszer végtelen ilyenkor. Ha bizonyos szinteket megütünk akkor xp lesz a jutalmunk.

A történetről annyit, hogy egy kisebb társasággal érkeztünk a szigetre, hogy kipihenhessük a "nehéz" amerikai fogyasztói társadalom nyűgjeit. A várva várt bulihegyek helyett a kis csapatunkat elrabolja egy pszichopata akit Vaas-nak hívnak. De nekünk sikerül megszöknünk és ha eszméletlenül is a folyón lecsorogva, de kijutni a táborból. Egy kedves karibi ember ment meg bennünket aki rögtön ránk tetovál pár jelet, hogy könnyebben elvegyülhessünk a tömegben. Ő fog a későbbiekben instruálni és a főszálon végigkísérni. Hogy milyen csavarok jönnek még nem tudom, eddig nem sok sztorit csináltam. Az biztos, hogy nagyon feldobja, hogy a karakter gyakran használ tudatmódosító szereket és a mellékakarakterek is ezt teszik. Naná, elvégre közép Amerikában vagyunk. :) A tetkók későbbikben jelzik pl. a felvett képzettségeket, állandóan megjelennek ha felveszek egyet. Illetve a kis segítőnk is szorgalmasan varrogat bennünket. A cél kiszabadítani a többi kiscsávót (csajt) és lelépni a szigetről. Közben persze egy komplett forradalom is zajlik a segédletünkkel.

Tippek:

-Érdemes a vadászatba beinvesztálni, sok hasznos holmit lehet begyűjteni.

-A bázisok elfoglalása is hasznos, nekem így lett pl. az elején ingyen Dragunov. Amire érdemes odafigyelni, hogy a riasztót érdemes kikapcsolni, nehogy tízszeres túlerővel kelljen megküzdeni.

-Szorgalmasan gyűjtögetni minden vacakot. A levelekből jó kis italokat lehet gyártani, a bőrökből meg mindenféle tartót. Enélkül nem tudunk tucatnyi fegyvert és tonnaszám lőszert magunkkal vinni.

A bejegyzés trackback címe:

https://grungi.blog.hu/api/trackback/id/tr814947504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása