Grungi

Ez a blog azért született, hogy segítsek azoknak akik különböző játékokkal akarnak játszani és tájékozódni szeretnének. Itt elsősorban leírásokat, bemutatócikkeket fogtok látni.

Friss topikok

  • grungi: @Layash: Egyetértek, hogy DLC ellenére elég szép tartalmat hoztak össze. A Bethesda mindig élen já... (2013.01.07. 08:03) Dawnguard teszt

A Kriptovaluta hegyen túl: Lordmancer II

2017.10.29. 19:32 grungi

Üdv,

Nagy divatja van mostanában a mindenféle virtuális valutának, a bitcoin és az őrület az egekben. Nem meglepő, ha a játékiparba is bekerül.

Az orosz Mobile Active hamarosan egy nagy dobásra készül. A meglévő mobil MMO játékuknak, a  2008 óta létező Lordmancer-nek egy új részét beviszik a kriptovaluta piacára. Hamarosan November 7.-én un ICO keretében valutakibocsátást kezdeményeznek, ezzel elindul a játékban a virtuális valuta alapú működés. Lássuk, hogy néz ki ez a gyakorlatban.

A kriptovaluta egy virtuális fizetőeszköz, aminek alapja összetett számítási algoritmus, nem arany mint a valódi pénzeknek. Manapság egyre többen használják, főleg tőzsdéznek vele, de akár tényleges fizetőeszközként is elfogadják bizonyos helyeken. Elsősorban a szürkegazdaságban van jelentősége.

Az új rész már fut egy ideje Android-on és népszerűnek reklámozzák orosz és brazil területen a játék honlapján. IOS verzió is van, de csak egy tesztelői alkalmazáson keresztül elérhető. Ebben a játékban un. Lord Coin pénznem a hivatalos pénz. Ezt mindenféle valutából lehet váltani, ahogy a következő ábra mutatja:

Nekem ebből az jött le, hogy LC-t lehet farmolni a játékból, de úgy látom, hogy pvp során is lehet rabolni, ami nem túl megnyugtató, hiszen így akár valós pénzt is kockáztatsz. Igaz elvileg lehet a  PVP-t kerülni, én eddig aranyért tudtam vásárolni PVP ellen védőaurát. LC-nek a nyomát még nem láttam sem a teszt sem az éles verzióban.

A következő ábra pedig azt mutatja, hogy lehet kivenni a pénzt a játékból:

Látszik, hogy 20% veszteséggel lehetséges ez, ami azért elég komoly grindre és kereskedésre kényszeríti a játékosokat, ha nyereségesen akarják üzemeltetni a karakterüket. Sejtésem szerint a többségnek nem fog sikerülni.  Ami nem teljesen érthető, hogy 10%-ot miért égetnek el és miért nem a teljes 20%-ot a játék alapba tesznek? Igaz ez egy virtuális pénz és nincs mögötte tényleges gazdasági vagy számítási teljesítmény. Sejtésem szerint az árfolyamát is úgy állítgatják, ahogy a cégnek megfelel. A honlap szerint jelenleg 0.1$ egy LC  ára és 20%-os kedvezménnyel vásároplható elővételben. Egyébként gyanítom, hogy 0 befektetéssel nem fog senki szerezni LC-t. Ami még felmerült bennem, hogy a játék működés közben szinte egész biztos, hogy bányászik is valami kriptovalutát a cég számára, amit az is alátámaszt, hogy nem lép ki, ha magára hagyom.

Maga a játék nem tartalmaz semmi egyedi vonást. Ahogy maga is hirdeti ez egy mid-core MMO RPG. Heroes of Might and Magic-hez tudom hasonlítani, kivéve a stratégiai elemeket.. Választott kalandozóddal mászkálsz a terepen és különböző küldetéseket hajtasz végre fejlődésért és mindenféle erőforrásért cserébe. Több térkép van, ahova a küldetések teljesítésével tudsz belépni. Vannak szörnyek a terepen, quest giver karakterek és épületek, ahol csatlósokat tudsz vásárolni, vagy valamilyen labirintust tudsz végigkúszni benne. Felszerelést, erőforrást (pl.: mana, sereg slot)  tudsz vásárolni a kapott fejlődéspontból. A kaja itt a sereg fejlesztésére van, az arany a legelterjedtebb erőforrás, egységeket, tárgyakat, stb. tudsz venni belőle. Szóval senki ne várjon egetrengető innovációt.

Ezt a játékot annak ajánlom, aki szeretné kipróbálni magát a kriptovaluta piacon és ezt össze akarja kötni egy kis farmolással is.

Itt eléritek: http://lordmancer2.io/

A bejegyzés trackback címe:

https://grungi.blog.hu/api/trackback/id/tr2513112188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása